ER LÆRERE OG REKTORER STOKK STEIN BLINDE

(Jeg har fått en del spørsmål om jeg kan poste innlegget som veldig mange delte for en stund  siden, og ja, mobbing får aldri nok fokus så her er innlegget på nytt)

 

Først: Jeg har fått mange spørsmål om en kan dele innlegget på facebook. JA det kan dere! Viktig å sette foksus på problemet og jo flere som involverer seg, jo bedre :)

Jeg har nettopp lest om en jente som selvskader seg på grunn av jentemobbing, som foregår ganske skjult vist nok.. Jeg sier bare FY FLATE for et liv hun har!! Derfor tenkte jeg at det var et tema å ta opp på bloggen min. Ikke sikkert alle er enig i det jeg skriver, men det er greit.. Alle har rett til sin mening!

Har du hørt det? Skjult mobbing? Det er jenters måte å mobbe andre på.. Jeg mener at er at denne form for mobbing er synlig og den største feilen der en ikke oppdager dette er lukkede øyne og usynlige voksne! Ja, jeg holder dere voksne ansavarlig for alle som blir mobbet på skolen og ja, jeg holder foreldre ansvarlig for at en enkelt person for eksempel ikke blir invitert i selskap!

I en klasse kan det utvikle seg et miljø der en bestemmer seg for å holde noen utenfor gjengen. Denne personen som blir utsatt for det går alene til skolen, de er alene i friminuttene, de velges sist i lek, de inviteres ikke på pizzakvelder i helgene og de går hjem fra skolen uten bursdagsinvitasjon i lommen. Å dette skal være usynlig mobbing! Hvor realistisk er det? De sitter inne når alle andre er ute og har det gøy. Disse barna er det ikke så veldig komplisert å få øye på vel. . Og hvem som er de verste? Jo det er de elevene som smiler til voksne med ryggen rak vendt mot den de holder en på sidelinjen og stenger ute. Sleipinger..

Og hva blir vi prentet inn i hodet på skolen? Har du hørt en lærer si: "ser dere noen alene, så spør om de vil være sammen med dere". Er det bare elevenes plikt? Er lærererene for giddaløse og det blir lettere at vi elever tar oss av det? Er ikke det bare å skyve alle problem over på oss?? Er det ikke da like lett for en lærer å se? JO, problemet er at lærerene ikke er til stede! Og det selv om de er blitt gjort oppmerksomme på problemet! Det mest behagelige i friminuttene er jo i sitte på lærerrommet og kanskje også i en deilig sofa mens enkelte elever opplever å ha det helt forferdelig!

Det er også noen andre ansvarlige der ute! Foreldre! De voksne som aksepterer at deres barn systematisk velger bort medelever både på private arrangement og på større sammenkomster som er avtalt i klassen. Det er gutter og jenter man ikke ser på disse arrangementene. Ingen inviterer. Og OM en blir invitert så står ofte eleven alene på et slikt arrangement  og da kan vel utestengelsen oppleves ENDA sterkere. Er foreldrene så likegyldig at de ikke vet HVEM som går i klassen og hvem som er invitert??

Ja ja..skolene sier ofte at de ikke kan gjøre noe med det som skjer i fritiden, men alt som skjer i fritiden drar vi jo med oss på skolen! Å er det toleranse på skolen, ja så fortsetter det.

Selv om Jul i Skomakergaten ikke skal vises på tv lenger, så er jeg sikker på at alle har fått med seg tøffe Tøflus! "Alle barna har rett til..." JA ALLE barn har rett til å TRIVES på skolen, ALLE har rett til å bli en del av klassen, ALLE har rett til å kunne trives på skolen for å kunne lære best mulig! Skole og hjemmet til barna har en plikt  og den er lovfestet, til å samarbeide. Og hva skje når en ikke gjør det? Jo da blir det anledning til at noen kan gjøre slik at enkelte medelever står utenfor! Og til foreldre, hva om DITT barn gjør slik at andre gjør det dårlig på skolen! Har du ønske eller prøver du å finne ut av slike ting? Eller bryr du deg ikke?? Husk: det er ikke bare vårt sitt ansvar at alle har det bra! Dere som foreldre har også en plikt!

Og når lærere, rektorer og skoler lar noen bli gående alene og faktisk SER situasjonen og ikke gjør noe? Jo

da viser de at det er toleranse for å stenge medelever ute! Eller kanskje den læreren er så coward og konfliktsky at h*n ikke tørr å gjøre noe?!?

Jo en lærer kan si at dette er vanskelig.. nesten umulig å få plukke bort denne form for mobbing siden den er så vansklig å se eller oppdage! Den er jo SÅ skjult!! Mye av dette er en unnskyldning siden en ikke klarer å åpne øynene for å se hvordan en skal fjerne mobbing!!

Men lærere, rektorer og skole, tenk dere om;

En hage blir aldri fri for ugress, men lar vi det gro vilt for at det virker umulig å få det bort for alltid??

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits